Rekisteröintiluokka

Tämä on ihan oma näyttelylajinsa, minkä tarkoituksena on saada kaneja rodun kantakirjaan. Rekisteröintinäyttelyssä voidaan rekisteröidä kani alle 10 polveutumispisteellä. Rekisteröintinäyttelyyn ovat oikeutettuja osallistumaan aikuiset rotukanit eli alaikäraja on 6 kk. Kanit arvostellaan samalla lailla kuin tavallisen näyttelyn A-luokassa. Rekisteröintiluokassa kanilla pitää olla vähintään vasemmankorvan tatuointi, että kani voidaan arvostella.
Rekisteröintinäyttelyssä ei jaeta palkintoja, vaan näyttely toteutetaan yleensä ns. Drive In -menetelmällä. Kaikki saman omistajan kanit arvostellaan peräkkäin standardin mukaisessa rotujärjestyksessä. Arvostelun saatuaan (ei 00p) kani rekisteröidään saman tien(arvostelukortti on voimassa vain yhden päivän). Arvostelun ja rekisteröinnin jälkeen saa näyttelystä poistua. Kani voi saada rekisteröintinäyttelyssä 95 p ja tätä arvostelukorttia voidaan käyttää Suomen Muotovalio -tittelin anomiseen. Rekisteröintinäyttelyssä ei yleensä ole näyttelyhäkkejä, eikä näyttely ole avoinna yleisölle. Rekisteröintinäyttelyssä kanin omistaja voi helpommin lähestyä tuomaria, jolla on yleensä enemmän aikaa suullisesti kommentoida kania.

Rekisteröintinäyttelyyn ilmoittautuminen

Rekisteröintinäyttelyyn ilmoittaudutaan aivan samalla tavalla kuin mihin tahansa ulkomuotoluokkaan ns. tavalliseen näyttelyyn. Eli kirjoitetaan osallistuvasta kanista ilmoittautumiskaavake, maksetaan ilmoittautumismaksu ja lähetetään ne ilmoittautumisten vastaanottajalle. Rekisteröintinäyttelyssä ei ole varsinaista näyttelyluetteloa myynnissä, yleensä vain lista osallistuvista kaneista. Mahdollista on myös se, että lista lähetetään kaikille ilmoittautuneille etukäteen vahvistuskirjeen ohessa. Ennen näyttelyä jokaiselle hyväksytysti kaninsa ilmoittaneelle lähetetään vahvistus ja näyttelyn aikataulu, yleensä sähköpostilla.

Itse rekisteröinti

Rekisteröintinäyttelyn ilmoittautumismaksu sisältää kanin rekisteröintimaksun. Siis saat samalla maksulla kanillesi arvostelun sekä saat sen liitettyä rodun kantakirjaan. Jokaisella rekisteröintinäyttelyyn osallistuvalla kanilla pitää olla mukanaan kaksi sukutaulukappaletta rekisteröintiä varten. Mikäli kani hylätään (00 p), sitä ei hyväksytä rekisteröitäväksi kantakirjaan. Rekisteröitävän kanin sukutauluiksi hyväksytään Pohjoismaisen kanistandardin piiriin kuuluvien jäsenmaiden käytössä olevat viralliset sukutaulut. Rekisteröinnin suorittaa yhdistyksen hyväksymä rekisteröijä paikanpäällä.